Oisterwijker Dion Schepens bij GTST

Via: http://www.oisterwijknieuws.nl/2013/03/oisterwijker-dion-schepens-bij-gtst/

op de tweede paasdag, speelt Oisterwijker en fietsenmaker Dion Schepens in een uitzending van Goede Tijden Slechte Tijden (GTST), te zien om 20.00 uur bij RTL 4. Dion vertelt hoe het was om hier aan mee te werken.

‘Eigenlijk mag ik niet veel vertellen, want zoals dat gaat in de TV wereld mag je niets verklappen, over de uitzending zelf, wat daar gebeurt, heb ik geheimhoudingsplicht. Ik kan wel zeggen dat ik een hele leuke opnamedag heb gehad.’ Dion werd via de landelijke organisatie FietsNed gevraagd om mee te spelen in de serie. ‘Ze zochten bij RTL een fietsenwinkel en verkoper. Het lijkt allemaal net echt, maar de opnames werden gedaan in een decor. Ik moest zelf een aantal fietsen meebrengen van verschillende merken, die werden als een fietsenwinkel in het decor geplaatst. Ik had fietsen van Batavus, Gazelle, Sparta en natuurlijk de La Trappe fiets meegenomen. In de scene verkoop in een elektrische fiets, de Bikkel Ibee T3, en daarover vertel ik wat dingen.’

Hoe het afloopt en wie de beroemdheden zijn die Dion aan een fiets heeft geholpen mag hij niet vertellen. ‘Dan verklap ik het verloop van het verhaal, dat moeten de mensen zelf zien als ze maandag kijken,’ sluit Dion lachend af.

Dion Schepens is altijd in voor iets speciaals; eerder werd door hem een ambulancefietsafgeleverd, zelf gaat hij naar zijn vrijwillige brandweer klussen op een brandweerfiets en recent mocht hij aan Proeflokaal ‘t Gelagh een La Trappe fiets overhandigen. Tijdens de 112 dagen op basisschool Den Akker was Dion aanwezig om eerste hulp te verlenen aan fietsen. (foto Joris van der Pijll)