Oisterwijker geeft impuls aan wensambulance

Via: http://www.oisterwijknieuws.nl/2016/06/oisterwijker-geeft-impuls-aan-wensambulance/

Dion Schepens, zelf ambulancechauffeur en vrijwilliger bij WensAmbulance Brabant, wil zich inzetten om meer bekendheid te geven aan de organisatie en de mooie activiteiten van de wensambulance: ‘Zodat er meer inwoners uit de gemeente Oisterwijk gebruik kunnen maken van dit geweldige initiatief,’ aldus Dion. Hij is een actie gestart om in Oisterwijk de activiteiten goed onder de aandacht te brengen voor zowel de steun die nodig is alsmede de toekomstige gebruikers te attenderen op de mogelijkheden.

Wensambulance naar het strand.

Wensambulance naar het strand.

WensAmbulance Brabant biedt mensen die terminaal ziek zijn en niet of nauwelijks meer kunnen lopen of staan de mogelijkheid om toch nog een keertje een voor hen favoriete plaats te bezoeken. Het kan gaan om een familiebezoek, nog eens terug naar het ouderlijk huis of denk aan die ene favoriete plek van vroeger. Ook kan men nog eens naar de favoriete sportclub, aanmoedigen bij een wedstrijd of een museum bezoeken. ‘Het is de wens invullen van de cliënt, wat hij of zij graag wil.’

Wensambulance naar de boeren/jaarmarkt.

Wensambulance naar de boeren/jaarmarkt.

Een dergelijke wens invullen is erg arbeidsintensief. Met een goed ingerichte ambulance en vakkundige vrijwilligers, worden de mensen vervoerd naar en begeleid tijdens hun wens. ‘We blijven er de gehele activiteit bij, zodat we waar nodig ondersteuning kunnen bieden. Er is ook altijd een verpleegkundige die mee gaat.’ Met vier ambulances en honderdvijftig vrijwilligers worden in Brabant jaarlijks ruim tweehonderdvijftig wensen uitgevoerd.

Wensambulance naar Alpe d'Huez.

Wensambulance naar Alpe d’Huez.

Aan de uitvoering van de wens zijn voor de zieke geen kosten verbonden, dit is mogelijk door spontane acties van scholen en verenigingen en ook bedrijven en particulieren schenken de benodigde gelden. ‘Zelf ga ik ook geld inzamelen. Van alle reparaties die ik uitvoer met mijn FietsNed bus, vanaf nu tot eind september, doneer ik twee euro aan de Wensambulance. De landelijke organisatie FietsNed verhoogt dat bedrag met 20% en ik heb een collectebus bij me waar klanten een vrijwillige donatie in kunnen doen.’

Dion timmert goed aan de weg. Via facebook zijn er al duizenden inwoners die zijn oproep hebben gezien, hij heeft een reclamebord voor de Wensambulance op zijn bus geplakt en hij komt binnenkort in beeld bij Moergestel TV. Op die manier wil Dion zijn zomers doel realiseren: meer wensen mogelijk maken.

Meer informatie, aanmelden voor een wens of doneren, kan via www.wensambulancebrabant.nl